Home Info Foto's Contact
Copyright © Paul Wante

De band bestaat uit de volgende leden:


Kees Muhren - Drums

Michael Walthuis - slaggitaar

John Schilder - zang

Joop Bouwman - zang

Jolanda Zwarthoed - zang

Evert Koning - bas

Kevin Mooijer - solo gitaar

Kees Sombroek - toetsen

Kees Zwarthoed Kirry - trompet

Als de band samen komt voor de eerste repetitie blijkt al snel dat er een groep was geformeerd waarbij het klikte vanaf dag 1. Keihard wordt gerepeteerd en al snel wordt een eerste optreden geboekt en wel op 28 Juni 2008 in het St. Jozefgebouw in Volendam.

Er moest nog wel een naam voor de band komen en dat viel niet mee. Immers, de band werd logisch geassocieerd met Ad Fundum waarvan een aantal oud leden nu in de nieuwe band zaten. Er moest een pakkende naam komen die bij ieder publiek zou worden herkend. En zo kwam zanger John Schilder uit het niets op het idee de band "TRAMMELAND" te noemen, verwijzend naar de kermishit van Ad Fundum uit 2005.


Begin 2008 zou de repetitie ruimte volledig worden ingeruimd om rond de 40 fans te bergen die dat jaar het koor verzorgen van de Trammeland single die later "An Mein Oela" zou gaan heten. De sfeer is die avond geweldig te noemen, een voorbode voor de toekomst…


Op 14 Juni 2008 volgt de eerste try out op het besloten feest van de familie Schilder om vervolgens 2 weken later voor de eerste grote test case te komen te staan. Zaterdagmiddag 28 Juni is de datum waarop het grote publiek kennis maakt met Trammeland. Deze dag worden ook de film opnames worden gemaakt voor de "An mein Oela" videoclip. Rond half tien die avond is het dan eindelijk zover "Trammeland" betreedt voor het eerst het podium voor een uitverkochte zaal. De ontvangst is er een om niet snel te vergeten. 3 nummers lang ontstaat er een luidkeels gejuich van de compleet uitzinnige menigte. Het zou een topavond worden die smaakte naar meer!


In September 2008 beleeft Trammeland zijn eerste kermis en alsof de band al jaren achtereen bijeen is werd het een happening om nooit te vergeten. Volendam sloot Trammeland vanaf die kermis voorgoed in de armen. De lijst met hoogtepunten begint te groeien, ieder optreden kan als onvergetelijk worden beschouwd. De schare trouwe fans, waarvan de voorzitter en vice-voorzitter van de fanclub niet 1 optreden missen, blijft groeien. Kermis met Trammeland in De Jozef zal een jaarlijkse traditie gaan worden...


In 2009 wordt het nummer "Omdat Ie Zo Mooi Is" uitgebracht. Deze 2e single van Trammeland herschrijft de lokale muziekhistorie: een nieuwe evergreen blijkt te zijn geboren! Dit nummer wordt later opgepikt en uitgebracht door het duo Helemaal Hollands en wordt niet alleen landelijk een enorme hit maar ook artiesten uit Belgie en Duitsland behalen er succes mee. Een bevestiging van wat de Volendammers al wisten: een wereldhit! Optredens blijven volgen en feestavonden waar Trammeland met o.a. samen met Stef Ekkel, De 3J's, Wolter Kroes, Django Wagner het podium betreedt zijn binnen mum van tijd uitverkocht. De website, Facebook, Hyves en Twitter worden belangrijke media om Trammeland te volgen. Een ondertussen vast uitstapje buiten de Volendamse dorpsgrenzen wordt de kermis in de Rijp waar het publiek van het gastvrije Wapen van Munster vergezeld wordt van busladingen Volendammers.


Eind 2010. Een gerucht waart over het dorp. Het St. Jozef gebouw zou een weekend in de agenda vrijhouden voor een mega spektakel. In Volendam blijft niets geheim, dus al snel wordt duidelijk dat Trammeland en Jan Smit gezamenlijk een heel weekeinde in de Jozef wil gaan optreden. In een mum van tijd staan rijen mensen voor de Jozef om een kaartje te bemachtigen voor een optreden dat in oktober 2011 pas zou gaan plaatsvinden. Taferelen die lijken kaartverkoop voor Lowlands is het gevolg van dat helaas veel teleurgestelde fans die vanwege het maximaal aantal bezoekers geen kaartje konden bemachtigen. Omdat later blijkt dat Nick&Simon het Gelredome "In Rosso" gaan uitvoeren in hetzelfde weekend als de al geplande Jan Smit/Trammeland optredens werden met een knipoog naar N&S onze optredens omgedoopt tot "De Jozef In Rosso". Deze 3-daagse happening omschrijven… FANTASTISCH!


In hetzelfde jaar van onze "In Rosso" optredens 2011 is ook het jaar waarop de grote kermistent op het Slobbeland terrein wordt aangedaan. Uitzinnige kermisvierders lijken zich op te stapelen als Trammeland laat zien hoe wij een feestje vieren. De lokale bekendheid blijft groeien en ook in 2012 zal Trammeland de zaterdagavond van Kermis in de grote tent gaan optreden. 2012 is ook het jaar dat Trammeland 5 jaar bestaat. En dat vraagt om een feestje! Binnen een paar dagen na aankondiging waren alle kaarten voor het jubileum optreden in het nieuwe PX gebouw uitverkocht. Het dorp maakte zich op voor een avond waar het feestje samen met artiesten als Peter Beense en Dries Roelvink op 05-05-2012 werd gevierd.Met deze groep enorme fijne fans willen wij zeker nog 5 jaar doorgaan!


De combi met Jan Smit wordt ook in 2013 weer gevormd. Ook deze keer weer ongekende taferelen bij de voorverkoop, het zou tot een loting komen om aan kaarten te komen. Het thema wordt dit keer anders van kleur en opzet. "In Rosso" met daarbij de kleur rood wordt dit keer de officiele titel "Meisjes en Matrozen" met de kleuren blauw en wit.


Pasen 2013 zorgde ervoor dat term "feestdag" een andere lading kreeg. Letterlijk 1 groot feest met vele Trammeland fans.


Pasen 2013 zorgde ervoor dat term "feestdag" een andere lading kreeg. Letterlijk 1 groot feest met vele Trammeland fans.


Pasen 2014 was het laatste optreden met Trammeland in de oude formatie. Voormalig boegbeeld en toetsenist André Dekker vond dat het tijd was om zijn taken over te geven aan ex-Kirries toetsenist Kees Sombroek. Zo werd ook onze trompettist vervangen door ex-Kirries drummer Kees Kirry, die zijn drumstokken heeft ingeruild voor een trompet.

Met deze nieuwe samenstelling werkt Trammeland hard aan een nieuwe setlist voor “Het Over Drie Jaar Bestaan We Tien Jaar Feest” optreden op 21 juni 2014 in de PX Volendam. De negen geven aan dat het tijd was voor vernieuwing. “Zelfs sommige eigen nummers moeten het hierdoor ontgelden, maar dat zal geen negatieve invloed op de sfeer hebben”, aldus frontman Joop Bouwman.


Het optreden in de PX was niet het enige mooie vooruitzicht in juni voor feestliefhebbers. Trammeland werkt namelijk al ruim een jaar aan een verzamel CD en deze is bijna afgerond. Begin juli 2014 ligt “Het Beste Van Trammeland” in de winkel. Die titel moeten we volgens de formatie met een korreltje zout nemen.

Oude nummers van Ad Fundum zijn in een nieuw jasje gestoken en helemaal opnieuw ingespeeld, alle huidige nummers van Trammeland zijn opgepompt en aangepast, en het leukste van alles, er staan drie nieuwe, nooit eerder vertoonde nummers op de CD. Eén van deze nieuwe nummers heet “Kobus”, dit wordt de nieuwe single rond de kermisperiode. “Kobus” is een nummer dat rustig begint en vervolgens helemaal losbarst in de Ierse stijl. Mooie accordeon, viool en mandoline partijen in combinatie met een cabaret-achtige tekst zullen eind juni door de speakers van iedere kroeg knallen. De CD zal in totaal dertien nummers tellen en is een heuse mijlpaal waar de bandleden en producer Jan “Mini” Koning trots op kunnen zijn.


In 2013 besloten de bandleden om in 2014 alles in het werk te stellen om te vernieuwen én een CD uit te brengen. Uiteindelijk zijn ze als één man vol achter deze keuze gaan staan en ziet de toekomst er meer dan rooskleurig uit.


Traditiegetrouw zal Trammeland op zaterdag 1 en zondag 2 november 2014 samen met Jan Smit de bühne van de St. Jozef betreden, om daar het nieuwe thema “The Christmas Edition” te vieren. Ook hiervoor loopt de kaartverkoop storm!


Social media is vanaf de oprichting van de band belangrijk geweest. Onze groep volgers is in 2013 met een enorme snelheid gegroeid en blijft groeien. Dit geeft ons als band een zeer goed gevoel waarmee wij nog jaren met volle kracht zullen optreden!


Namens Trammeland: iedereen bedankt voor jullie enthousiasme, dat is waar wij het voor doen!